04.03.2023. - 21:06

Rođendanske čestitke svetskih zvaničnika i članova diplomatskog kora akreditovanih u Beogradu

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas, povodom rođendana, čestitke brojnih svetskih zvaničnika i članova diplomatskog kora akreditovanih u Beogradu.

Predsedniku Vučiću čestitku su uputili predsednik Narodne Republike Kine Si Đinping, predsednica Mađarske Katalin Novak, kao i predsednici Republike Turske i Republike Azerbejdžan Redžep Tajip Erdogan i Ilham Alijev, te predsednik Republike Kazahstan Kasim Žomart Tokajev, predsednik Republike Srpske Milorad Dodik i predsedavajuća Predsedništva Bosne i Hercegovine Željka Cvijanović.
”Poslednjih godina, odnosi između Kine i Srbije se razvijaju na visokom nivou, međusobno političko poverenje čvrsto je kao stena, a saradnja u svim oblastima konkretno napreduje, nižući značajne rezultate. Pridajem veliki značaj razvoju odnosa Kine i Srbije i spreman sam da dodatno uložim napore, sa Vama zajedno, kako bismo sveobuhvatno strateško partnerstvo podigli na još viši nivo“, navodi se u čestitki predsednika Si Đinpinga, koji je predsedniku Vučiću poželeo dobro zdravlje.

Predsednica Mađarske Katalin Novak je u čestitki poželela predsedniku Vučiću dobro zdravlje i uspeh, navodeći da Mađarska posvećuje puno pažnje daljem razvijanju prijateljskih odnosa sa Srbijom.

„Raduje me što smo i na predsedničkom nivou u više navrata mogli da doprinesemo tom uspešnom procesu i iščekujem našu buduću saradnju“, navodi se u čestitki predsednice Mađarske, koja je pozvala predsednika Vučića na ovogodišnji 5. Demografski samit u Budimpešti.

U čestitki predsednika Republike Turske Redžepa Tajipa Erdogana se, između ostalog, kaže: „Uveren sam da će se naše bilateralne veze i saradnja, na čelu sa Vašom ekselencijom i na temeljima čvrstog prijateljstva i solidarnosti, još više unaprediti. Uz najlepše želje za blagostanje i sreću prijateljskog naroda Srbije, koristim ovu priliku da Vam čestitam rođendan.“

Predsednik Republike Azerbejdžan Ilham Alijev istakao je da izuzetno ceni dosledne napore predsednika Vučića u smeru razvijanja prijateljskih odnosa i saradnje naših zemalja.

„Uveren sam da ćemo uspešno nastaviti zajedničke napore u smeru jačanja srdačnih odnosa Srbije i Azerbejdžana, kao i da ćemo produbiti našu bilateralnu i multilateralnu saradnju. Poštovani gospodine predsedniče, primite srdačne čestitke, uz želje za dobro zdravlje, uspeh u radu i obavljanju Vaših odgovornih dužnosti na dobrobit prijateljskog naroda Srbije“, navodi se u čestitki predsednika Alijeva.

Čestitajući predsedniku Vučiću rođendan, predsednik Republike Kazahstan Kasim Žomart Tokajev je izrazio uverenje da će višestruka i uzajamno korisna saradnja između Kazahstana i Srbije i dalje biti plodna i sa velikim rezultatima.

„Bezuslovno, zahvaljujući strateškoj viziji i aktivnoj delatnosti, Vi vodite Srbiju putem prosperiteta i razvoja. Koristim ovu priliku da Vam poželim uspeh na odgovornoj funkciji, a Vašoj porodici zdravlje i blagostanje“, navodi se, između ostalog, u čestitki predsednika Tokajeva.

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik uputio je čestitku u kojoj se, između ostalog, kaže:

„Biti na čelu države u vreme globalnih promena koje se reflektujui na unutrašnje prilike u zemlji, zahteva ličnost izuzetne snage i umeća za donošenje najboljih odluka za svoj narod i državu. Uveren sam da ćete, kao i do sada, mudro i promišljeno voditi zemlju putem napretka i prosperiteta, jer snažna Srbija je od neprocenjive važnosti za bratski srpski narod u Republici Srpskoj, u kojima ćete uvek imati iskrene prijatelje i saradnike“, navodi se u čestitki predsednika Dodika.

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).