Saopštenja

03.07.2012. - 10:52

Saopštenje za javnost

Predsednik Republike Srbije, Tomislav Nikolić, doneo je 3. jula 2012. godine, Ukaz o dodeli odlikovanja, Ordena srpske zastave prvog stepena, ruskom državljaninu, gubernatoru Moskovske oblasti, Sergeju Kužugetoviču Šojguu, za naročite zasluge u razvijanju međunarodnih odnosa i prijateljstva naroda Srbije i Rusije.

Sergej Kužugetovič Šojgu, gubernator Moskovske oblasti i donedavno ministar za poslove civilne zaštite, vanredne situacije i otklanjanje posledica elementarnih nepogoda Ruske Federacije, kao i dugogodišnji kopredsednik Međuvladinog komiteta za trgovinu, ekonomsku i naučno tehničku saradnju između Republike Srbije i Ruske Federacije, je svojim profesionalnim zalaganjem dao izuzetan doprinos unapređenju ukupnih bilateralnih odnosa, posebno razvoja ekonomsko – trgovinske saradnje Republike Srbije i Ruske Federacije.

Posebno je važno istaći njegov lični doprinos naporima da se zaštiti i pruži svestrana materijalna pomoć i podrška srpskom narodu na Kosovu i Metohiji, kao i u realizaciji pomoći i saradnji sa Srbijom u oblasti vanrednih situacija ( poplave, požari i sl.).

Stoga, odlikovanje gospodina Šojgua, predstavlja znak zahvalnosti i priznanja Srbije za njegovu višegodišnju posvećenost razvoju saradnje naših dveju zemalja, kao i za sve što je učinio za dobrobit naših građana.

Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).