sl6.jpg

09.07.2012. - 10:59

Saopštenje za javnost

Razgovarajući o situaciji na Kosovu i Metohiji, predsednik Nikolić je istakao da je neophodno da međunarodne strukture, koje su tamo prisutne, obavljaju svoje zadatke u skladu sa mandatom koji je odobrila i Republika Srbija i osiguraju bezbednost i zaštitu prava svih građana južne pokrajine. Predsednik Republike Srbije rekao je da su neprihvatljivi incidenti u kojima državljani Republike Srbije bivaju povređeni ili smrtno stradaju, a koji su u poslednje vreme, očigledno namerno, sve češći, i istakao da takvi zločini svakako ne doprinose stabilizaciji prilika u regionu, pogotovo pred nastavak dijaloga sa Prištinom.

Govoreći sa svojim gostom o toku formiranja nove Vlade Republike Srbije, predsednik Nikolić je izrazio uverenje da će se taj proces što pre realizovati, jer je Srbiji potrebna Vlada koja će odmah početi da rešava nagomilane ekonomske probleme, stvara povoljniji poslovni ambijent u cilju privlačenja dodatnih investicija, otvara nova radna mesta i omogući građanima posao.

Pomoćnik državnog sekretara SAD Filip Gordon rekao je da će Sjedinjene Američke Države sarađivati sa svakom Vladom koju izabere Narodna skupština Republike Srbije.

Pres služba
Predsednika Republike

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).