sl6.jpg

09.07.2012. - 10:59

Саопштење за јавност

Разговарајући о ситуацији на Косову и Метохији, председник Николић је истакао да је неопходно да међународне структуре, које су тамо присутне, обављају своје задатке у складу са мандатом који је одобрила и Република Србија и осигурају безбедност и заштиту права свих грађана јужне покрајине. Председник Републике Србије рекао је да су неприхватљиви инциденти у којима држављани Републике Србије бивају повређени или смртно страдају, а који су у последње време, очигледно намерно, све чешћи, и истакао да такви злочини свакако не доприносе стабилизацији прилика у региону, поготово пред наставак дијалога са Приштином.

Говорећи са својим гостом о току формирања нове Владе Републике Србије, председник Николић је изразио уверење да ће се тај процес што пре реализовати, јер је Србији потребна Влада која ће одмах почети да решава нагомилане економске проблеме, ствара повољнији пословни амбијент у циљу привлачења додатних инвестиција, отвара нова радна места и омогући грађанима посао.

Помоћник државног секретара САД Филип Гордон рекао је да ће Сједињене Америчке Државе сарађивати са сваком Владом коју изабере Народна скупштина Републике Србије.

Прес служба
Председника Републике