sl5(1).jpg

13.07.2012. - 11:05

Saopštenje za javnost

U čestitci se, između ostalog, ističe spremnost da se „zajedničkim naporima nastavi rad na daljem razvoju i unapređenju dobrosusedskih i prijateljskih odnosa dve zemlje, koje povezuje zajedničko istorijsko nasleđe i na taj način doprinese uspostavljanju trajnog partnerstva i ukupnog prosperiteta Srbije i Crne Gore“. Ovu priliku predsednik Nikolić je iskoristio i da Crnoj Gori uputi čestitke povodom odluke Evropskog Saveta od 29. juna ove godine, o početku pregovora o članstvu Crne Gore u Evropskoj uniji, što predstavlja izuzetan uspeh Crne Gore i njenih građana.

Takođe, predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić uputio je i čestitku predsedniku Republike Francuske, Fransoa Olandu, povodom Nacionalnog dana Republike Francuske (14. jul).

U čestitci francuskom predsedniku Tomislav Nikolić je istakao da je "uveren da će se odnosi Republike Srbije i Republike Francuske i dalje razvijati na osnovama tradicionalnog prijateljstva i u duhu međusobnog razumevanja naših bliskih naroda".

Pres služba
Predsednika Republike

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).