21.06.2012

Saopštenje za javnost

U okviru konferencije Ujedinjenih Nacija o održivom razvoju u Rio de Žaneiru, predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić susreo se sa predsednikom Vlade Kraljevine Norveške Jensom Stoltenbergom i predsednikom Republike Čile Sebastijanom Pinerom.

Tokom ovih susreta, predsednik Nikolić je posebno naglasio potrebu intenziviranja saradnje između Srbije i Norveške s jedne, i Srbije i Čilea s druge strane, i produbljivanja ekonomskih i kulturnih veza naših država.

Premijer Stoltenberg iskoristio je priliku da čestita Tomislavu Nikoliću na izboru za predsednika Republike i istakao da prijateljstvo između naših naroda datira još iz perioda Drugog svetskog rata. Zahvalivši se na čestitkama, predsednik Nikolić je rekao da će Srbija nastaviti svoj evropski put, jer je to važno za njenu ekonomsku budućnost, i dodao da će naša zemlja učiniti sve kako bi popravila svoj poslovni ambijent u cilju privlačenja novih stranih investicija. Predsednik Nikolić se zahvalio premijeru Stoltenbergu na dosadašnjem interesovanju norveških kompanija za investiranjem u Srbiju i izrazio nadu da će u narednom periodu biti još više novih investicija.

Predsednik Piner takođe je istakao da je potrebno raditi na unapređivanju ekonomske saradnje između Srbije i Čilea, u interesu građana obe prijateljske države.

Trodnevna konferencija Ujedinjenih Nacija o održivom razvoju počela je juče u Rio de Žaneiru. Na njoj učestvuje preko 100 šefova država ili vlada, a predsednik Tomislav Nikolić predvodi delegaciju naše zemlje.

Pres služba
Predsednika Republike