21.06.2012

Саопштење за јавност

У оквиру конференције Уједињених Нација о одрживом развоју у Рио де Жанеиру, председник Републике Србије Томислав Николић сусрео се са председником Владе Краљевине Норвешке Јенсом Столтенбергом и председником Републике Чиле Себастијаном Пинером.

Током ових сусрета, председник Николић је посебно нагласио потребу интензивирања сарадње између Србије и Норвешке с једне, и Србије и Чилеа с друге стране, и продубљивања економских и културних веза наших држава.

Премијер Столтенберг искористио је прилику да честита Томиславу Николићу на избору за председника Републике и истакао да пријатељство између наших народа датира још из периода Другог светског рата. Захваливши се на честиткама, председник Николић је рекао да ће Србија наставити свој европски пут, јер је то важно за њену економску будућност, и додао да ће наша земља учинити све како би поправила свој пословни амбијент у циљу привлачења нових страних инвестиција. Председник Николић се захвалио премијеру Столтенбергу на досадашњем интересовању норвешких компанија за инвестирањем у Србију и изразио наду да ће у наредном периоду бити још више нових инвестиција.

Председник Пинер такође је истакао да је потребно радити на унапређивању економске сарадње између Србије и Чилеа, у интересу грађана обе пријатељске државе.

Тродневна конференција Уједињених Нација о одрживом развоју почела је јуче у Рио де Жанеиру. На њој учествује преко 100 шефова држава или влада, а председник Томислав Николић предводи делегацију наше земље.

Прес служба
Председника Републике