Saopštenja

26.06.2012. - 10:44

Saopštenje za javnost

Povodom napisa u pojedinim domaćim medijima da predsednik Republike navodno vodi nekakve tajne pregovore u ime Srpske napredne stranke oko formiranja nove Vlade Republike Srbije, kao i da je time prekršio svoje obećanje da će biti predsednik svih građana, Pres služba predsednika Republike Srbije konstatuje da su takvi navodi netačni i da predstavljaju pokušaj da se diskredituje ugled predsednika Republike zarad jeftinog senzacionalizma i obesmisle njegovi napori da Srbija, u najboljem interesu naše zemlje, dobije novu Vladu u što skorijem periodu.

Predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić sastajao se i razgovarao sa predstavnicima političkih stranaka u vezi formiranja nove Vlade Republike Srbije, i to:

- sa predstavnicima Srpske napredne stranke i koalicije koju ona predvodi, 4. juna ove godine;

- sa predstavnicima Demokratske stranke i njenih koalicionih partnera, 6. juna ove godine;

- sa predstavnicima Socijalističke partije Srbije, Partije ujedinjenih penzionera Srbije i Jedinstvene Srbije, 11. juna ove godine.

Činjenica je da je predsednik Republike zaista vodio razgovore sa predstavnicima političkih stranaka, u terminima koji su ovde pomenuti, što uopšte nije bila tajna i javnost je, putem medija, bila i obaveštena o tome. Međutim, neprihvatljivo je izmišljanje nekakvih "tajnih razgovora", o čemu "svedoče", kao po pravilu, "dobro obavešteni izvori", ili "sagovornici koji su želeli da ostanu anonimni", ili "upućeni pojedinci", redovno bez imena i prezimena.

Predsednik Republike je nebrojeno puta do sada istakao da brzo formiranje nove Vlade Republike Srbije smatra prioritetnim, jer Srbija i njeni građani više nemaju vremena za gubljenje, i da je potrebno što pre se, kroz institucije sistema, uhvatiti u koštac sa nagomilanim ekonomskim i socijalnim problemima sa kojima se naše društvo suočava.

Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).