Sastanak sa ambasadorom SAD

Saopštenja

23.08.2022. - 11:32

Sastanak sa ambasadorom SAD

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ambasadora Sjedinjenih Američkih Država Kristofera Hila, sa kojim je razgovarao o aktuelnoj situaciji u regionu, posebno posle poslednje runde dijaloga Beograda i Prištine, održane prošle nedelje u Briselu.

Predsednik Vučić je pojasnio ambasadoru Hilu stavove Srbije koje zastupa u dijalogu sa Prištinom, učestvujući u njemu odgovorno i konstruktivno. On je rekao da Srbija ozbiljno pristupa pronalaženju rešenja za aktuelnu krizu izazvanu jednostranim potezima Prištine.
 
Predsednik Vučić je ambasadoru Hilu preneo da Srbi koji žive na KiM bezuslovno traže formiranje Zajednice srpskih opština.
 
Ukazujući na tenzije koje postoje na KiM, predsednik Vučić je rekao da je važno da se Priština pridržava dogovora da kosovske specijalne snage mogu da pređu na sever samo uz saglasnost NATO i gradonačelnika četiri opštine u kojima žive Srbi. 
 
Predsednik Vučić i ambasador Hil razgovarali su i o bilateralnoj saradnji Srbije i SAD.
 
 
 
 
VIDEO MATERIJAL MOŽETE PREUZETI SA FTP SERVERA MINISTARSTVA ODBRANE.
 
 
Beograd,

23. avgust 2022. godine

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).