Састанак са амбасадором САД

Саопштења

23.08.2022. - 11:32

Састанак са амбасадором САД

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас амбасадора Сједињених Америчких Држава Кристофера Хила, са којим је разговарао о актуелној ситуацији у региону, посебно после последње рунде дијалога Београда и Приштине, одржане прошле недеље у Бриселу.

Председник Вучић је појаснио амбасадору Хилу ставове Србије које заступа у дијалогу са Приштином, учествујући у њему одговорно и конструктивно. Он је рекао да Србија озбиљно приступа проналажењу решења за актуелну кризу изазвану једностраним потезима Приштине.
 
Председник Вучић је амбасадору Хилу пренео да Срби који живе на КиМ безусловно траже формирање Заједнице српских општина.
 
Указујући на тензије које постоје на КиМ, председник Вучић је рекао да је важно да се Приштина придржава договора да косовске специјалне снаге могу да пређу на север само уз сагласност НАТО и градоначелника четири општине у којима живе Срби. 
 
Председник Вучић и амбасадор Хил разговарали су и о билатералној сарадњи Србије и САД.
 
 
 
 
ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ.
 
 
Београд,

23. август 2022. године

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).