Sastanak sa generalnim sekretarom ODKB

24.06.2017. - 12:38

Sastanak sa generalnim sekretarom ODKB

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao sa generalnim sekretarom Organizacije ugovora o kolektivnoj bezbednosti Jurijem Hačutarovim, zahvalivši mu što je ODKB na tako visokom nivou bio zastupljen na jučerašnjoj svečanosti.

Predsednik Vučić je rekao da Srbija, ostajući vojno neutralna zemlja, želi da unapredi saradnju sa ODKB, kao i bilateralne odnose sa članicama te organizacije. Srbija, učestvujući u radu Parlamentarne skupštine ODKB kao posmatrač, želi da da doprinos miru i bezbednosti u svetu, kao što vodeći odgovornu regionalnu politiku čuva mir i bezbednost na Zapadnom Balkanu, naglasio je srpski predsednik.

Generalni sekretar Hačutarov je izrazio poštovanje prema odluci Srbije da ostane vojno neutralna, jer ta odluka odražava nezavisnu, suverenu i snažnu Srbiju. U isto vreme je pozdravio spremnost za proširenje saradnje u odgovarajućim okvirima.

VIDEO MATERIJAL MOŽETE PREUZETI SA FTP SERVERA MINISTARSTVA ODBRANE.

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).