Sastanak sa ambasadorkom Češke Republike

Saopštenja

28.03.2018. - 11:44

Sastanak sa ambasadorkom Češke Republike

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas u oproštajnu posetu ambasadorku Češke Republike Ivanu Hlavsovu.

Predsednik Vučić je ambasadorki Hlavsovoj zahvalio što je svojim diplomatskim umećem, tokom mandata u Beogradu, ostavila trajan trag u istoriji tradicionalno dobrih veza dveju zemalja, učinivši ih još sadržajnijim. On je izrazio zadovoljstvo što odnose Srbije i Češke karakteriše međusobno poštovanje i razumevanje. Predsednik Vučić je takođe rekao da se nada da će intenzivna saradnja dveju zemalja nastaviti da se produbljuje i jača kako kroz politički dijalog, tako i kroz trgovinsku razmenu i investicije.

Ambasadorka Hlavsova je istakla da je tokom četiri godine boravka u Beogradu imala veliku podršku i pomoć državnih institucija, kao i da je svuda u Srbiji nailazila na dobar prijem i otvorena vrata. Ona je ponovila snažnu podršku Češke evrointegracijama Srbije, koja nije samo politička, već se odvija i kroz mnoge projekte pomoći.

Predsednik Vučić je ambasadorki Hlavsovoj poželeo mnogo uspeha u budućem radu na novoj dužnosti u Ministarstvu spoljnih poslova Češke Republike.

VIDEO MATERIJAL MOŽETE PREUZETI SA FTP SERVERA MINISTARSTVA ODBRANE.

Beograd, 28. mart 2018. godine

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).