Састанак са амбасадорком Чешке Републике

Саопштења

28.03.2018. - 11:44

Састанак са амбасадорком Чешке Републике

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас у опроштајну посету амбасадорку Чешке Републике Ивану Хлавсову.

Председник Вучић је амбасадорки Хлавсовој захвалио што је својим дипломатским умећем, током мандата у Београду, оставила трајан траг у историји традиционално добрих веза двеју земаља, учинивши их још садржајнијим. Он је изразио задовољство што односе Србије и Чешке карактерише међусобно поштовање и разумевање. Председник Вучић је такође рекао да се нада да ће интензивна сарадња двеју земаља наставити да се продубљује и јача како кроз политички дијалог, тако и кроз трговинску размену и инвестиције.

Амбасадорка Хлавсова је истакла да је током четири године боравка у Београду имала велику подршку и помоћ државних институција, као и да је свуда у Србији наилазила на добар пријем и отворена врата. Она је поновила снажну подршку Чешке евроинтеграцијама Србије, која није само политичка, већ се одвија и кроз многе пројекте помоћи.

Председник Вучић је амбасадорки Хлавсовој пожелео много успеха у будућем раду на новој дужности у Министарству спољних послова Чешке Републике.

ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ.

Београд, 28. март 2018. године

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).