Sastanak sa ambasadorkom Narodne Republike Kine

Saopštenja

20.04.2019. - 12:35

Sastanak sa ambasadorkom Narodne Republike Kine

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić je, uoči posete Narodnoj Republici Kini, primio ambasadorku te zemlje Čen Bo i izrazio veliko zadovoljstvo povodom predstojećeg učešća na Drugom forumu Pojas i put u Pekingu, kao i svog šestog susreta sa predsednikom Si Đinpingom, kojem želi da zahvali za sve što je učinio za Srbiju i za svu pomoć u ekonomskom razvoju, kao i podršku u pitanjima od državnog i nacionalnog interesa.

Predsednik Vučić je istakao da se iskreno nada da će predsednik Si, tokom sastanka u Pekingu, potvrditi svoju nameru da nam učini čast da ponovo poseti Srbiju. On je rekao da ga raduje to što je i svojim radom doprineo da srpsko-kineski odnosi dostignu najvišu tačku razvoja u svojoj istoriji, do nivoa sveobuhvatnog strateškog partnerstva i čeličnog prijateljstva.
 
Sastanak sa ambasadorkom Narodne Republike Kine

Foto Tanjug, Filip Krainčanić

Ambasadorka Čen je rekla da joj je veoma drago što će predsednik Vučić ponovo posetiti Kinu i istakla da predsednik Si veoma ceni srpsko-kinesko prijateljstvo i predsednika Vučića lično. Ona je naglasila da će Drugi forum Pojas i put okupiti 40 svetskih šefova država i vlada, a da će predsedniku Vučiću biti ukazana posebna čast da bude među tri lidera koji će dati završnu reč.
 
Predsednik Vučić je rekao da učešće na ovom Forumu predstavlja veliku čast za Srbiju i potvrdu da Kina u našoj zemlji vidi pouzdanog partnera. On je, takođe, izrazio čvrstu podršku Srbije vizionarskoj ideji predsednika Sija, jer je jedna od najznačajnijih u modernoj istoriji, koja će doprineti napretku celog čovečanstva. „Inicijativa Pojas i put je potvrda da je za Kinu i predsednika Sija svaka zemlja, bez obzira na društveno i ekonomsko uređenje, istorijsko nasleđe ili stepen razvoja, ravnopravna i da samo zajedničkim naporima možemo sačuvati tekovine sadašnjosti i izgraditi budućnost kakvu želimo“, rekao je predsednik Vučić.
 
VIDEO MATERIJAL MOŽETE PREUZETI SA FTP SERVERA MINISTARSTVA ODBRANE.
 
Beograd,
20. april 2019. godine

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).