Sastanak sa ambasadorkom Narodne Republike Kine

Saopštenja

20.04.2019. - 12:35

Sastanak sa ambasadorkom Narodne Republike Kine

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić je, uoči posete Narodnoj Republici Kini, primio ambasadorku te zemlje Čen Bo i izrazio veliko zadovoljstvo povodom predstojećeg učešća na Drugom forumu Pojas i put u Pekingu, kao i svog šestog susreta sa predsednikom Si Đinpingom, kojem želi da zahvali za sve što je učinio za Srbiju i za svu pomoć u ekonomskom razvoju, kao i podršku u pitanjima od državnog i nacionalnog interesa.

Predsednik Vučić je istakao da se iskreno nada da će predsednik Si, tokom sastanka u Pekingu, potvrditi svoju nameru da nam učini čast da ponovo poseti Srbiju. On je rekao da ga raduje to što je i svojim radom doprineo da srpsko-kineski odnosi dostignu najvišu tačku razvoja u svojoj istoriji, do nivoa sveobuhvatnog strateškog partnerstva i čeličnog prijateljstva.
 
Sastanak sa ambasadorkom Narodne Republike Kine

Foto Tanjug, Filip Krainčanić

Ambasadorka Čen je rekla da joj je veoma drago što će predsednik Vučić ponovo posetiti Kinu i istakla da predsednik Si veoma ceni srpsko-kinesko prijateljstvo i predsednika Vučića lično. Ona je naglasila da će Drugi forum Pojas i put okupiti 40 svetskih šefova država i vlada, a da će predsedniku Vučiću biti ukazana posebna čast da bude među tri lidera koji će dati završnu reč.
 
Predsednik Vučić je rekao da učešće na ovom Forumu predstavlja veliku čast za Srbiju i potvrdu da Kina u našoj zemlji vidi pouzdanog partnera. On je, takođe, izrazio čvrstu podršku Srbije vizionarskoj ideji predsednika Sija, jer je jedna od najznačajnijih u modernoj istoriji, koja će doprineti napretku celog čovečanstva. „Inicijativa Pojas i put je potvrda da je za Kinu i predsednika Sija svaka zemlja, bez obzira na društveno i ekonomsko uređenje, istorijsko nasleđe ili stepen razvoja, ravnopravna i da samo zajedničkim naporima možemo sačuvati tekovine sadašnjosti i izgraditi budućnost kakvu želimo“, rekao je predsednik Vučić.
 
VIDEO MATERIJAL MOŽETE PREUZETI SA FTP SERVERA MINISTARSTVA ODBRANE.
 
Beograd,
20. april 2019. godine

Pitajte predsednika

Ime i prezime je obavezno polje.
Telefon je obavezno polje.
Тema je obavezno polje.
Еlektronska pošta je neispravna.
Poruka je obavezno polje.