Састанак са амбасадорком Народне Републике Кине

Саопштења

20.04.2019. - 12:35

Састанак са амбасадорком Народне Републике Кине

Председник Републике Србије Александар Вучић је, уочи посете Народној Републици Кини, примио амбасадорку те земље Чен Бо и изразио велико задовољство поводом предстојећег учешћа на Другом форуму Појас и пут у Пекингу, као и свог шестог сусрета са председником Си Ђинпингом, којем жели да захвали за све што је учинио за Србију и за сву помоћ у економском развоју, као и подршку у питањима од државног и националног интереса.

Председник Вучић је истакао да се искрено нада да ће председник Си, током састанка у Пекингу, потврдити своју намеру да нам учини част да поново посети Србију. Он је рекао да га радује то што је и својим радом допринео да српско-кинески односи достигну највишу тачку развоја у својој историји, до нивоа свеобухватног стратешког партнерства и челичног пријатељства.
 
Састанак са амбасадорком Народне Републике Кине

Фото Танјуг, Филип Краинчанић

Амбасадорка Чен је рекла да јој је веома драго што ће председник Вучић поново посетити Кину и истакла да председник Си веома цени српско-кинеско пријатељство и председника Вучића лично. Она је нагласила да ће Други форум Појас и пут окупити 40 светских шефова држава и влада, а да ће председнику Вучићу бити указана посебна част да буде међу три лидера који ће дати завршну реч.
 
Председник Вучић је рекао да учешће на овом Форуму представља велику част за Србију и потврду да Кина у нашој земљи види поузданог партнера. Он је, такође, изразио чврсту подршку Србије визионарској идеји председника Сија, јер је једна од најзначајнијих у модерној историји, која ће допринети напретку целог човечанства. „Иницијатива Појас и пут је потврда да је за Кину и председника Сија свака земља, без обзира на друштвено и економско уређење, историјско наслеђе или степен развоја, равноправна и да само заједничким напорима можемо сачувати тековине садашњости и изградити будућност какву желимо“, рекао је председник Вучић.
 
ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ.
 
Београд,
20. април 2019. године

Питајте председника

Име и презиме је обавезно поље.
Телефон је обавезно поље.
Тема је обавезно поље.
Електронска пошта је неисправна.
Порука је обавезно поље.