Састанак са амбасадорком Народне Републике Кине

Саопштења

20.04.2019. - 12:35

Састанак са амбасадорком Народне Републике Кине

Председник Републике Србије Александар Вучић је, уочи посете Народној Републици Кини, примио амбасадорку те земље Чен Бо и изразио велико задовољство поводом предстојећег учешћа на Другом форуму Појас и пут у Пекингу, као и свог шестог сусрета са председником Си Ђинпингом, којем жели да захвали за све што је учинио за Србију и за сву помоћ у економском развоју, као и подршку у питањима од државног и националног интереса.

Председник Вучић је истакао да се искрено нада да ће председник Си, током састанка у Пекингу, потврдити своју намеру да нам учини част да поново посети Србију. Он је рекао да га радује то што је и својим радом допринео да српско-кинески односи достигну највишу тачку развоја у својој историји, до нивоа свеобухватног стратешког партнерства и челичног пријатељства.
 
Састанак са амбасадорком Народне Републике Кине

Фото Танјуг, Филип Краинчанић

Амбасадорка Чен је рекла да јој је веома драго што ће председник Вучић поново посетити Кину и истакла да председник Си веома цени српско-кинеско пријатељство и председника Вучића лично. Она је нагласила да ће Други форум Појас и пут окупити 40 светских шефова држава и влада, а да ће председнику Вучићу бити указана посебна част да буде међу три лидера који ће дати завршну реч.
 
Председник Вучић је рекао да учешће на овом Форуму представља велику част за Србију и потврду да Кина у нашој земљи види поузданог партнера. Он је, такође, изразио чврсту подршку Србије визионарској идеји председника Сија, јер је једна од најзначајнијих у модерној историји, која ће допринети напретку целог човечанства. „Иницијатива Појас и пут је потврда да је за Кину и председника Сија свака земља, без обзира на друштвено и економско уређење, историјско наслеђе или степен развоја, равноправна и да само заједничким напорима можемо сачувати тековине садашњости и изградити будућност какву желимо“, рекао је председник Вучић.
 
ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ.
 
Београд,
20. април 2019. године

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).