Sastanak sa ambasadorkom Narodne Republike Kine

Saopštenja

05.11.2022. - 14:13

Sastanak sa ambasadorkom Narodne Republike Kine

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa ambasadorkom Narodne Republike Kine Čen Bo kako bi je obavestio o najnovijim dešavanjima na Kosovu i Metohiji i poziciji u kojoj se naša zemlja nalazi.  

Tom prilikom, predsednik Vučić je istakao da Srbija, uprkos svim izazovima, nastavlja da vodi odgovornu politiku mira i stabilnosti, te ostaje posvećena poštovanju međunarodnog prava i punoj primeni do sada postignutih sporazuma.
 
Ambasadorka Narodne Republike Kine Čen Bo zahvalila je predsedniku Vučiću na tome što ju je upoznao sa najnovijim dešavanjima na Kosovu i Metohiji istakavši da je stav Kine po tom pitanju dosledan. 
 
„Veoma cenimo napore Srbije i Vas lično ka traženju mirnog rešenja u dijalogu i pregovorima. Podržavamo legitimne zahteve srpske strane, koji se tiču bezbednosti njenih građana na Kosovu i Metohiji, kao i napore da se dogovor uspostavi u okviru Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija. Protivimo se jednostranim akcijama koje doprinose eskalaciji i narušavanju stabilnosti“, rekla je ambasadorka Bo dodajući da Priština što pre mora da pristupi formiranju Zajednice srpskih opština, kao što je to dogovoreno u okviru Briselskog sporazuma.
 
Predsednik Vučić zahvalio je ambasadorki Narodne Republike Kine na podršci i poštovanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije.
 
VIDEO MATERIJAL MOŽETE PREUZETI SA FTP SERVERA MINISTARSTVA ODBRANE.
 
Beograd,
05. novembar 2022. godine

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).