Састанак са амбасадорком Народне Републике Кине

Саопштења

05.11.2022. - 14:13

Састанак са амбасадорком Народне Републике Кине

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се данас са амбасадорком Народне Републике Кине Чен Бо како би је обавестио о најновијим дешавањима на Косову и Метохији и позицији у којој се наша земља налази.  

Том приликом, председник Вучић је истакао да Србија, упркос свим изазовима, наставља да води одговорну политику мира и стабилности, те остаје посвећена поштовању међународног права и пуној примени до сада постигнутих споразума.
 
Амбасадорка Народне Републике Кине Чен Бо захвалила је председнику Вучићу на томе што ју је упознао са најновијим дешавањима на Косову и Метохији истакавши да је став Кине по том питању доследан. 
 
„Веома ценимо напоре Србије и Вас лично ка тражењу мирног решења у дијалогу и преговорима. Подржавамо легитимне захтеве српске стране, који се тичу безбедности њених грађана на Косову и Метохији, као и напоре да се договор успостави у оквиру Резолуције 1244 Савета безбедности Уједињених нација. Противимо се једностраним акцијама које доприносе ескалацији и нарушавању стабилности“, рекла је амбасадорка Бо додајући да Приштина што пре мора да приступи формирању Заједнице српских општина, као што је то договорено у оквиру Бриселског споразума.
 
Председник Вучић захвалио је амбасадорки Народне Републике Кине на подршци и поштовању територијалног интегритета и суверенитета Србије.
 
ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ.
 
Београд,
05. новембар 2022. године

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).