Sastanak sa ambasadorkom Narodne Republike Kine

Saopštenja

13.07.2023. - 11:43

Sastanak sa ambasadorkom Narodne Republike Kine

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ambasadorku Narodne Republike Kine Čen Bo, koju je detaljno obavestio o ugroženosti Srba na Kosovu i Metohiji i o delikatnosti bezbednosne situacije, koja narušava stabilnost celog regiona. U okviru toga je istakao da smatra da je neophodno održavanje posebne sednice Saveta bezbednosti UN, kako bi celokupna svetska javnost saznala o tenzijama na KiM i teškom položaju tamošnjih Srba.

Ambasadorka Čen je, s tim u vezi, istakla: "Naš stav po pitanju KiM je vama veoma jasan. Podržavamo nalaženje rešenja u okvirima dijaloga i Rezolucije 1244 SB UN. Podržavamo napore Srbije u očuvanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta. Uvek razumemo i podržavamo legitimne i racionalne zahteve srpske strane", navela je kineska ambasadorka.
 
Predsednik Vučić je istakao izuzetnu dinamiku u saradnji između Srbije i Kine, zasnovanu na međusobnom poverenju i uvažavanju, kao i na stabilnoj ekonomiji i strateškom planiranju koji za cilj imaju dugoročne projekte na nacionalnom i regionalnom nivou. On je, takođe, ponovio zahvalnost, kako kineskim prijateljima, tako i ambasadorki Čen Bo, na ličnom zalaganju i ogromnom trudu koji je uložila u jačanje odnosa Srbije i Kine, deleći sa nama iskrenu radost zbog svakog izgrađenog auto-puta, mosta, pruge i fabrike.
 
 
VIDEO MATERIJAL MOŽETE PREUZETI SA FTP SERVERA MINISTARSTVA ODBRANE.
  
Beograd,

13. jul 2023. godine

Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).