Састанак са амбасадорком Народне Републике Кине

Саопштења

13.07.2023. - 11:43

Састанак са амбасадорком Народне Републике Кине

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас амбасадорку Народне Републике Кине Чен Бо, коју је детаљно обавестио о угрожености Срба на Косову и Метохији и о деликатности безбедносне ситуације, која нарушава стабилност целог региона. У оквиру тога је истакао да сматра да је неопходно одржавање посебне седнице Савета безбедности УН, како би целокупна светска јавност сазнала о тензијама на КиМ и тешком положају тамошњих Срба.

Амбасадорка Чен је, с тим у вези, истакла: "Наш став по питању КиМ је вама веома јасан. Подржавамо налажење решења у оквирима дијалога и Резолуције 1244 СБ УН. Подржавамо напоре Србије у очувању територијалног интегритета и суверенитета. Увек разумемо и подржавамо легитимне и рационалне захтеве српске стране", навела је кинеска амбасадорка.
 
Председник Вучић је истакао изузетну динамику у сарадњи између Србије и Кине, засновану на међусобном поверењу и уважавању, као и на стабилној економији и стратешком планирању који за циљ имају дугорочне пројекте на националном и регионалном нивоу. Он је, такође, поновио захвалност, како кинеским пријатељима, тако и амбасадорки Чен Бо, на личном залагању и огромном труду који је уложила у јачање односа Србије и Кине, делећи са нама искрену радост због сваког изграђеног ауто-пута, моста, пруге и фабрике.
 
 
ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ.
  
Београд,

13. јул 2023. године

Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).