Sastanak sa ambasadorkom NR Kine

Saopštenja

28.10.2020. - 11:36

Sastanak sa ambasadorkom NR Kine

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ambasadorku Narodne Republike Kine Čen Bo. 

Predsednik Vučić i ambasadorka Čen su razgovarali o rezultatima borbe protiv zarazne bolesti KOVID-19 u Srbiji i Kini. Predsednik Vučić se interesovao za rezultate kineskih stručnjaka u razvoju vakcine protiv korona virusa i izrazio zadovoljstvo njihovim napretkom. On je i ovom prilikom izrazio zahvalnost predsedniku Siju i Kini na velikoj pomoći u borbi sa pandemijom, koja je omogućila da Srbija postiže bolje rezultate od većine drugih zemalja.
 
Predsednik Vučić je rekao da je nedavna poseta člana Politbiroa CK KP Kine i direktora Kancelarije Komisije za spoljne poslove Jang Điečija potvrdila da Srbija i Kina uspešno grade bilateralne odnose i razvijaju saradnju u svim oblastima i izrazio nadu da će okolnosti uskoro dozvoliti da bude realizovana poseta predsednika Sija Srbiji. Ambasadorka Čen je prenela veliko zadovoljstvo visokog kineskog zvaničnika Janga posetom Srbiji i razgovorima sa predsednikom Vučićem. Predsednik Vučić je ovom prilikom uputio pozdrave predsedniku Siju i izrazio zahvalnost na političkoj i ekonomskoj podršci Kine našoj zemlji.
 
Predsednik Vučić i ambasadorka Čen su zajedno razmotrili konkretne projekte na kojima Srbija i Kina zajedno rade, poput deonice auto-puta Preljina-Požega, obilaznice oko Beograda i pruge Beograd-Stara Pazova. Oni su konstatovali da ti projekti dobro napreduju, kao i pripreme za realizaciju projekta Fruškogorski koridor. U isto vreme su naglasili značaj projekta regulacije otpadnih voda i izgradnje kanalizacione mreže.  Dvoje sagovornika su se saglasili da dobrom napretku doprinosi međusobno razumevanje, koje karakteriše odnose dveju zemalja i dvojice predsednika.
 
 
VIDEO MATERIJAL MOŽETE PREUZETI SA FTP SERVERA MINISTARSTVA ODBRANE.
 
Beograd, 28. oktobar 2020. godine
Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).