Састанак са амбасадорком НР Кине

Саопштења

28.10.2020. - 11:36

Састанак са амбасадорком НР Кине

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас амбасадорку Народне Републике Кине Чен Бо. 

Председник Вучић и амбасадорка Чен су разговарали о резултатима борбе против заразне болести КОВИД-19 у Србији и Кини. Председник Вучић се интересовао за резултате кинеских стручњака у развоју вакцине против корона вируса и изразио задовољство њиховим напретком. Он је и овом приликом изразио захвалност председнику Сију и Кини на великој помоћи у борби са пандемијом, која је омогућила да Србија постиже боље резултате од већине других земаља.
 
Председник Вучић је рекао да је недавна посета члана Политбироа ЦК КП Кине и директора Канцеларије Комисије за спољне послове Јанг Ђиечија потврдила да Србија и Кина успешно граде билатералне односе и развијају сарадњу у свим областима и изразио наду да ће околности ускоро дозволити да буде реализована посета председника Сија Србији. Амбасадорка Чен је пренела велико задовољство високог кинеског званичника Јанга посетом Србији и разговорима са председником Вучићем. Председник Вучић је овом приликом упутио поздраве председнику Сију и изразио захвалност на политичкој и економској подршци Кине нашој земљи.
 
Председник Вучић и амбасадорка Чен су заједно размотрили конкретне пројекте на којима Србија и Кина заједно раде, попут деонице ауто-пута Прељина-Пожега, обилазнице око Београда и пруге Београд-Стара Пазова. Они су констатовали да ти пројекти добро напредују, као и припреме за реализацију пројекта Фрушкогорски коридор. У исто време су нагласили значај пројекта регулације отпадних вода и изградње канализационе мреже.  Двоје саговорника су се сагласили да добром напретку доприноси међусобно разумевање, које карактерише односе двеју земаља и двојице председника.
 
 
ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ.
 
Београд, 28. октобар 2020. године
Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).