Sastanak sa ambasadorom Države Katar

Saopštenja

02.08.2022. - 12:40

Sastanak sa ambasadorom Države Katar

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa ambasadorom Države Katar Farisom Rumijem Al Naimijem sa kojim je razgovarao o unapređenju bilateralnih odnosa, a posebno  ekonomskoj saradnji.

Predsednik Vučić je tom prilikom istakao da su odnosi dveju zemalja prijateljski, te da ima značajnog prostora za njihovo unapređenje, naročito u oblasti robne razmene i investicija iz Katara na tržištu Srbije.
 
Ambasador Al Naimi je preneo da Katarski investicioni fond razmatra mogućnost ulaganja u projekte u Srbiji.
 
Takođe, ambasador Države Katar je predsedniku Vučiću uručio pismo katarskog emira šeika Al Tanija sa pozivom da prisustvuje Svetskom prvenstvu u fudbalu, koje se u novembru održava u Kataru.
 
Zahvalivši na pozivu i uputivši pozdrave emiru, kao i poziv da poseti Srbiju, predsednik Vučić je Kataru poželeo puno uspeha u organizaciji Svetskog prvenstva, istakavši da je veoma ponosan na to što se srpska fudbalska reprezentacija kvalifikovala za učešće na ovom prestižnom sportskom događaju. 
 
 
 
VIDEO MATERIJAL MOŽETE PREUZETI SA FTP SERVERA MINISTARSTVA ODBRANE.
 
Beograd,
02. avgust 2022. godine

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).