Састанак са амбасадором Државе Катар

Саопштења

02.08.2022. - 12:40

Састанак са амбасадором Државе Катар

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се данас са амбасадором Државе Катар Фарисом Румијем Ал Наимијем са којим је разговарао о унапређењу билатералних односа, а посебно  економској сарадњи.

Председник Вучић је том приликом истакао да су односи двеју земаља пријатељски, те да има значајног простора за њихово унапређење, нарочито у области робне размене и инвестиција из Катара на тржишту Србије.
 
Амбасадор Ал Наими је пренео да Катарски инвестициони фонд разматра могућност улагања у пројекте у Србији.
 
Такође, амбасадор Државе Катар је председнику Вучићу уручио писмо катарског емира шеика Ал Танија са позивом да присуствује Светском првенству у фудбалу, које се у новембру одржава у Катару.
 
Захваливши на позиву и упутивши поздраве емиру, као и позив да посети Србију, председник Вучић је Катару пожелео пуно успеха у организацији Светског првенства, истакавши да је веома поносан на то што се српска фудбалска репрезентација квалификовала за учешће на овом престижном спортском догађају. 
 
 
 
ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ.
 
Београд,
02. август 2022. године

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).