Sastanak sa ambasadorom Ruske Federacije

Saopštenja

30.05.2019. - 15:21

Sastanak sa ambasadorom Ruske Federacije

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa ambasadorom Ruske Federacije Aleksandrom Čepurinom o najnovijim provokacijama Prištine i nasilju nad Srbima na Kosovu i Metohiji.

Predsednik Vučić je rekao da su prethodna dva dana bila veoma teška za Srbe na KiM i Srbiju, a da svi potezi Prištine ukazuju na to da neće ništa lakše biti ni u budućnosti. On je izrazio žaljenje što je ovom prilikom povređen i ruski državljanin Mihail Krasnošokov, službenik Ujedinjenih nacija, kome je poželeo brz oporavak.
 
Ambasador Čepurin je rekao da Rusija odlučno osuđuje nesumnjivu provokaciju, koja je, kako je rekao, “odraz arogancije i bahatosti prištinskih vlasti”, i traži punu istragu, kao i kaznu za počinioce. On je rekao da je sa zahtevima Rusije upoznat generalni sekretar UN, kao i Misija UN na KiM.
 
Predsednik Vučić je rekao da će Srbija istrajati u odbrani svojih državnih i nacionalnih interesa, a pre svega svog naroda na Kosovu i Metohiji. On je i ovom prilikom zahvalio Rusiji na pomoći u zaštiti teritorijalnog integriteta i suvereniteta naše zemlje.
 
Ambasador Čepurin je rekao da će Rusija nastaviti sa aktivnom podrškom Srbiji u zaštiti teritorijalnog integriteta i suvereniteta, posebno u međunarodnim organizacijama.
 
VIDEO MATERIJAL MOŽETE PREUZETI SA FTP SERVERA MINISTARSTVA ODBRANE.
              
Beograd,
30. maj 2019.

Pitajte predsednika

Ime i prezime je obavezno polje.
Telefon je obavezno polje.
Тema je obavezno polje.
Еlektronska pošta je neispravna.
Poruka je obavezno polje.