Састанак са амбасадором Руске Федерације

Саопштења

30.05.2019. - 15:21

Састанак са амбасадором Руске Федерације

Председник Републике Србије Александар Вучић разговарао је данас са амбасадором Руске Федерације Александром Чепурином о најновијим провокацијама Приштине и насиљу над Србима на Косову и Метохији.

Председник Вучић је рекао да су претходна два дана била веома тешка за Србе на КиМ и Србију, а да сви потези Приштине указују на то да неће ништа лакше бити ни у будућности. Он је изразио жаљење што је овом приликом повређен и руски држављанин Михаил Красношоков, службеник Уједињених нација, коме је пожелео брз опоравак.
 
Амбасадор Чепурин је рекао да Русија одлучно осуђује несумњиву провокацију, која је, како је рекао, “одраз ароганције и бахатости приштинских власти”, и тражи пуну истрагу, као и казну за починиоце. Он је рекао да је са захтевима Русије упознат генерални секретар УН, као и Мисија УН на КиМ.
 
Председник Вучић је рекао да ће Србија истрајати у одбрани својих државних и националних интереса, а пре свега свог народа на Косову и Метохији. Он је и овом приликом захвалио Русији на помоћи у заштити територијалног интегритета и суверенитета наше земље.
 
Амбасадор Чепурин је рекао да ће Русија наставити са активном подршком Србији у заштити територијалног интегритета и суверенитета, посебно у међународним организацијама.
 
ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ.
              
Београд,
30. мај 2019.

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).