Sastanak sa ambasadorom Ruske Federacije

Saopštenja

15.10.2019. - 11:52

Sastanak sa ambasadorom Ruske Federacije

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ambasadora Ruske Federacije Aleksandra Bocan-Harčenka.

Predsednik Vučić i ambasador Bocan-Harčenko su razmotrili situaciju u regionu. Predsednik Vučić je izrazio zabrinutost zbog atmosfere na Kosovu i Metohiji, posle tamošnjih izbora, i izazivanja tenzija od strane Prištine. On je rekao da nije znao da postoji otrov koji selektivno deluje na etničkoj osnovi, ali da će insistirati na sveobuhvatnoj istrazi i kažnjavanju lažova i prevaranata, koji su ovu sramnu medijsku akciju organizovali.
 
Predsednik Vučić i ambasador Bocan-Harčenko su razgovarali o završnim pripremama za posetu premijera Dmitrija Medvedeva u subotu, 19. oktobra. Oni su rekli da je program posete intenzivan i sadržajan, kao i to da će na najbolji način odraziti odlične političke odnose i široki spektar saradnje Srbije i Rusije. Kako su istakli dvojica sagovornika, poseban značaj imaće zajedničko obeležavanje 75-godišnjice oslobođenja Beograda, koje potvrđuje slobodarsku tradiciju i bratstvo dvaju naroda.
 
VIDEO I FOTO MATERIJAL MOŽETE PREUZETI SA FTP SERVERA MINISTARSTVA ODBRANE.
 
Beograd,
15. oktobar 2019.
Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).