gol9248.jpg

Saopštenja

12.02.2020. - 12:00

Sastanak sa ambasadorom Ruske Federacije

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ambasadora Ruske Federacije Aleksandra Bocan-Harčenka i zamolio ga da predsedniku Putinu prenese zahvalnost za čestitku upućenu povodom Dana državnosti, kao i zahvalnost za lepe reči koje je imao za našu zemlju prilikom primopredaje akreditivnih pisama ambasadora Srbije u Rusiji. Predsednik Vučić je rekao da to doživljava kao izraz poštovanja predsednika Putina prema Srbiji.

Predsednik Vučić i ambasador Bocan-Harčenko su ovom prilikom razgovarali i o manifestacijama kojima će u Srbiji i Rusiji biti obeležena 75-godišnjica Dana pobede u Drugom svetskom ratu. „Biće to još jedna prilika da se istakne slobodarska tradicija dvaju bratskih naroda”, rekao je predsednik Vučić. 
 
Dvojica sagovornika su razmatrali i plan razmene poseta visokih srpskih i ruskih zvaničnika u ovoj godini, uz konstataciju da je intenzivan politički dijalog izraz obostrane želje za svestrani napredak bilateralne saradnje. 
 
VIDEO MATERIJAL MOŽETE PREUZETI SA FTP SERVERA MINISTARSTVA ODBRANE. 
 
Beograd,

12. februar 2020. godine

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).