gol9248.jpg

Саопштења

12.02.2020. - 12:00

Састанак са амбасадором Руске Федерације

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас амбасадора Руске Федерације Александра Боцан-Харченка и замолио га да председнику Путину пренесе захвалност за честитку упућену поводом Дана државности, као и захвалност за лепе речи које је имао за нашу земљу приликом примопредаје акредитивних писама амбасадора Србије у Русији. Председник Вучић је рекао да то доживљава као израз поштовања председника Путина према Србији.

Председник Вучић и амбасадор Боцан-Харченко су овом приликом разговарали и о манифестацијама којимa ће у Србији и Русији бити обележена 75-годишњица Дана победе у Другом светском рату. „Биће то још једна прилика да се истакне слободарска традиција двају братских народа”, рекао је председник Вучић. 
 
Двојица саговорника су разматрали и план размене посета високих српских и руских званичника у овој години, уз констатацију да је интензиван политички дијалог израз обостране жеље за свестрани напредак билатералне сарадње. 
 
ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ. 
 
Београд,

12. фебруар 2020. године

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).