Sastanak sa ambasadorom Ruske Federacije

Saopštenja

16.07.2021. - 10:58

Sastanak sa ambasadorom Ruske Federacije

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ambasadora Ruske Federacije Aleksandra Bocan-Harčenka, sa kojim je razgovarao o temama od obostranog interesa, posebno o bilateralnoj saradnji.

Predsednik Vučić i ambasador Bocan-Harčenko su razmotrili napredak radova na izgradnji železničke pruge od Stare Pazove do Novog Sada i izrazili zadovoljstvo što će uskoro biti položeni poslednji delovi pruge, te da radovi napreduju planiranom dinamikom.
 
Predsednik Vučić i ambasador Bocan-Harčenko su razmenili mišljenja o nizu regionalnih i globalnih pitanja. Predsednik Vučić je upoznao ambasadora Bocan-Harčenka sa stanjem u dijalogu Beograda i Prištine i stavovima Srbije pred nastavak razgovora u ponedeljak u Briselu, te je, ovom prilikom, ponovio zahvalnost za aktivnu podršku Rusije teritorijalnom integritetu i suverenitetu naše zemlje.
 
Dvojica sagovornika su razgovarali i o zdravstvenoj situaciji u Srbiji i Rusiji, u vezi sa pandemijom KOVID-19, i izrazili zabrinutost zbog porasta broja slučajeva, sa nadom da će se, sa povećanjem broja vakcinisanih, taj rast zaustaviti.
 
VIDEO MATERIJAL MOŽETE PREUZETI SA FTP SERVERA MINISTARSTVA ODBRANE.
 
Beograd,
16. jul 2021.

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).