Састанак са амбасадором Руске Федерације

Саопштења

16.07.2021. - 10:58

Састанак са амбасадором Руске Федерације

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас амбасадора Руске Федерације Александра Боцан-Харченка, са којим је разговарао о темама од обостраног интереса, посебно о билатералној сарадњи.

Председник Вучић и амбасадор Боцан-Харченко су размотрили напредак радова на изградњи железничке пруге од Старе Пазове до Новог Сада и изразили задовољство што ће ускоро бити положени последњи делови пруге, те да радови напредују планираном динамиком.
 
Председник Вучић и амбасадор Боцан-Харченко су разменили мишљења о низу регионалних и глобалних питања. Председник Вучић је упознао амбасадора Боцан-Харченка са стањем у дијалогу Београда и Приштине и ставовима Србије пред наставак разговора у понедељак у Бриселу, те је, овом приликом, поновио захвалност за активну подршку Русије територијалном интегритету и суверенитету наше земље.
 
Двојица саговорника су разговарали и о здравственој ситуацији у Србији и Русији, у вези са пандемијом КОВИД-19, и изразили забринутост због пораста броја случајева, са надом да ће се, са повећањем броја вакцинисаних, тај раст зауставити.
 
ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ.
 
Београд,
16. јул 2021.

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).