Sastanak sa ambasadorom Ruske Federacije

Saopštenja

22.12.2021. - 11:09

Sastanak sa ambasadorom Ruske Federacije

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ambasadora Ruske Federacije Aleksandra Bocan-Harčenka, koji mu je uručio pismo predsednika Vladimira Putina sa čestitkama povodom predstojećih novogodišnjih i božićnih praznika, u kome se, između ostalog, kaže: 

"Naši nedavni pregovori u Sočiju su u punoj meri potvrdili čvrstinu strateškog partnerstva Rusije i Srbije i dozvolili da zacrtamo nove perspektive uzajamno korisne saradnje u više pravaca.
 
Računam na nastavak konstruktivnog dijaloga sa Vama i prisnog zajedničkog rada na aktuelnim pitanjima bilateralne, regionalne i međunarodne agende. To odgovara temeljnim interesima naših bratskih naroda i doprinosi obezbeđenju stabilnosti i bezbednosti na evropskom kontinentu.
 
Želim Vama, Vašoj porodici i najbližima dobro zdravlje, uspeh i blagostanje, a svim građanima Srbije - mir i prosperitet", navodi se u čestitki predsednika Putina predsedniku Vučiću.
 
Zahvalivši na pismu, predsednik Vučić je još jednom izrazio zahvalnost predsedniku Putinu na toplom dočeku u Sočiju i prijateljskim razgovorima, koje su tom prilikom vodili.
 
Predsednik Vučić i ambasador Bocan-Harčenko su i ovom prilikom razmotrili napredak bilateralne saradnje u različitim oblastima.
 
VIDEO MATERIJAL MOŽETE PREUZETI SA FTP SERVERA MINISTARSTVA ODBRANE.
 
Beograd,
22. decembar 2021. godine
 

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).