Састанак са амбасадором Руске Федерације

Саопштења

22.12.2021. - 11:09

Састанак са амбасадором Руске Федерације

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас амбасадора Руске Федерације Александра Боцан-Харченка, који му је уручио писмо председника Владимира Путина са честиткама поводом предстојећих новогодишњих и божићних празника, у коме се, између осталог, каже: 

"Наши недавни преговори у Сочију су у пуној мери потврдили чврстину стратешког партнерства Русије и Србије и дозволили да зацртамо нове перспективе узајамно корисне сарадње у више праваца.
 
Рачунам на наставак конструктивног дијалога са Вама и присног заједничког рада на актуелним питањима билатералне, регионалне и међународне агенде. То одговара темељним интересима наших братских народа и доприноси обезбеђењу стабилности и безбедности на европском континенту.
 
Желим Вама, Вашој породици и најближима добро здравље, успех и благостање, а свим грађанима Србије - мир и просперитет", наводи се у честитки председника Путина председнику Вучићу.
 
Захваливши на писму, председник Вучић је још једном изразио захвалност председнику Путину на топлом дочеку у Сочију и пријатељским разговорима, које су том приликом водили.
 
Председник Вучић и амбасадор Боцан-Харченко су и овом приликом размотрили напредак билатералне сарадње у различитим областима.
 
ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ.
 
Београд,
22. децембар 2021. године
 

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).