Sastanak sa ambasadorom Ruske Federacije

Saopštenja

02.08.2022. - 11:46

Sastanak sa ambasadorom Ruske Federacije

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ambasadora Ruske Federacije Aleksandra Bocan-Harčenka sa kojim je razgovarao o aktuelnoj situaciji u regionu, posebno posle tenzija izazvanih neodgovornim, jednostranim postupcima Prištine, koji su bili usmereni na ograničavanje slobode kretanja Srba sa Kosova i Metohije.

Predsednik Vučić je rekao da je dobro što je Priština, pod pritiskom međunarodnih predstavnika, odustala od prvobitne namere da izazove sukob i odvede ceo region u nestabilnost.
 
"Srbija će se uvek zalagati za mir i dijalog, kao jedini način za rešavanje otvorenih pitanja", rekao je predsednik Vučić.
 
Ambasador Bocan-Harčenko ponovio je stav zvanične Moskve da su potezi Prištine neodgovorni i da treba sprečiti svaku mogućnost eskalacije.
 
Dvojica sagovornika su razgovarali i o bilateralnim odnosima dveju zemalja, koji su okarakterisani kao iskreno prijateljski, te o zajedničkim projektima, čija je realizacija u toku ili su u pripremi.
 
VIDEO MATERIJAL MOŽETE PREUZETI SA FTP SERVERA MINISTARSTVA ODBRANE.
 
Beograd,
02. avgust 2022. godine

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).