Састанак са амбасадором Руске Федерације

Саопштења

02.08.2022. - 11:46

Састанак са амбасадором Руске Федерације

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас амбасадора Руске Федерације Александра Боцан-Харченка са којим је разговарао о актуелној ситуацији у региону, посебно после тензија изазваних неодговорним, једностраним поступцима Приштине, који су били усмерени на ограничавање слободе кретања Срба са Косова и Метохије.

Председник Вучић је рекао да је добро што је Приштина, под притиском међународних представника, одустала од првобитне намере да изазове сукоб и одведе цео регион у нестабилност.
 
"Србија ће се увек залагати за мир и дијалог, као једини начин за решавање отворених питања", рекао је председник Вучић.
 
Амбасадор Боцан-Харченко поновио je став званичне Москве да су потези Приштине неодговорни и да треба спречити сваку могућност ескалације.
 
Двојица саговорника су разговарали и о билатералним односима двеју земаља, који су окарактерисани као искрено пријатељски, те о заједничким пројектима, чија је реализација у току или су у припреми.
 
ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ.
 
Београд,
02. август 2022. године

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).