Sastanak sa ambasadorom Ruske Federacije

Saopštenja

13.07.2023. - 10:19

Sastanak sa ambasadorom Ruske Federacije

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ambasadora Ruske Federacije Aleksandra Bocan-Harčenka i tom prilikom još jednom izrazio zabrinutost zbog bezbednosne situacije na Kosovu i Metohiji, koja, osim što ugrožava život i opstanak Srba, doprinosi podizanju tenzija u celom regionu. Predsednik Vučić je, takođe, dodao da Srbija ostaje dosledna vođenju odgovorne politike mira i stabilnosti.

S tim u vezi, predsednik Vučić je ambasadoru Bocan-Harčenku rekao da smatra da je neophodno održavanje posebne sednice Saveta bezbednosti UN, kako bi ceo svet bio obavešten o napetoj situaciji na KiM i teškom položaju tamošnjih Srba.
 
Ambasador Bocan-Harčenko je istakao da zvanična Moskva prati sva događanja i razume poziciju Srbije, kao i svu delikatnost situacije. 
 
Predsednik Vučić i ambasador Bocan-Harčenko razgovarali su i o odnosima Srbije i Rusije, bilateralnoj saradnji, kao i globalnim dešavanjima.
 
 
VIDEO MATERIJAL MOŽETE PREUZETI SA FTP SERVERA MINISTARSTVA ODBRANE.
 
Beograd,
13. jul 2023. godine
 

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).