Састанак са амбасадором Руске Федерације

Саопштења

13.07.2023. - 10:19

Састанак са амбасадором Руске Федерације

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас амбасадора Руске Федерације Александра Боцан-Харченка и том приликом још једном изразио забринутост због безбедносне ситуације на Косову и Метохији, која, осим што угрожава живот и опстанак Срба, доприноси подизању тензија у целом региону. Председник Вучић је, такође, додао да Србија остаје доследна вођењу одговорне политике мира и стабилности.

С тим у вези, председник Вучић је амбасадору Боцан-Харченку рекао да сматра да је неопходно одржавање посебне седнице Савета безбедности УН, како би цео свет био обавештен о напетој ситуацији на КиМ и тешком положају тамошњих Срба.
 
Амбасадор Боцан-Харченко је истакао да званична Москва прати сва догађања и разуме позицију Србије, као и сву деликатност ситуације. 
 
Председник Вучић и амбасадор Боцан-Харченко разговарали су и о односима Србије и Русије, билатералној сарадњи, као и глобалним дешавањима.
 
 
ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ.
 
Београд,
13. јул 2023. године
 

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).