skot_velika.jpg

Saopštenja

16.08.2018. - 15:12

Sastanak sa ambasadorom Sjedinjenih Američkih Država

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ambasadora Sjedinjenih Američkih Država Kajla Skota, sa kojim je razmenio mišljenje o stanju dijaloga Beograda i Prištine i idejama za postizanje rešenja za pitanje Kosova i Metohije.

Predsednik Vučić je još jednom istakao potrebu postizanja istinskog kompromisa, koji bi garantovao trajnu stabilnost i omogućio ekonomski napredak.

Dvojica sagovornika su se saglasili da je dijalog način za poboljšanje okolnosti na Kosovu i Metohiji, ukoliko mu se pristupi odgovorno i uz izbegavanje konfrontacija.

Ambasador Skot je pozvao Beograd i Prištinu da pokažu hrabrost, fleksibilnost i kreativnost u postizanju rešenja, koje bi doprinelo regionalnoj stabilnosti.

Predsednik Vučić i ambasador Skot su razgovarali i o američkoj podršci evropskom putu Srbije, koja se ogleda i u novčanoj pomoći za reformske procese, poput nedavnog povećanja pomoći u oblasti vladavine prava u iznosu od tri miliona dolara.

Presednik Vučić je izrazio zadovoljstvo zbog interesovanja američkih kompanija za ulaganje u Srbiji i sa ambasadorom Skotom je razmotrio konkretne mogućnosti za povećanje ekonomske saradnje dveju zemalja.

VIDEO MATERIJAL MOŽETE PREUZETI SA FTP SERVERA MINISTARSTVA ODBRANE.

Beograd, 16. avgust 2018. godine

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).