skot_velika.jpg

Саопштења

16.08.2018. - 15:12

Састанак са амбасадором Сједињених Америчких Држава

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас амбасадора Сједињених Америчких Држава Кајла Скота, са којим је разменио мишљење о стању дијалога Београда и Приштине и идејама за постизање решења за питање Косова и Метохије.

Председник Вучић је још једном истакао потребу постизања истинског компромиса, који би гарантовао трајну стабилност и омогућио економски напредак.

Двојица саговорника су се сагласили да је дијалог начин за побољшање околности на Косову и Метохији, уколико му се приступи одговорно и уз избегавање конфронтација.

Амбасадор Скот је позвао Београд и Приштину да покажу храброст, флексибилност и креативност у постизању решења, које би допринело регионалној стабилности.

Председник Вучић и амбасадор Скот су разговарали и о америчкој подршци европском путу Србије, која се огледа и у новчаној помоћи за реформске процесе, попут недавног повећања помоћи у области владавине права у износу од три милиона долара.

Преседник Вучић је изразио задовољство због интересовања америчких компанија за улагање у Србији и са амбасадором Скотом је размотрио конкретне могућности за повећање економске сарадње двеју земаља.

ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ.

Београд, 16. август 2018. године

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).