Sastanak sa ambasadorom Sjedinjenih Američkih Država

Saopštenja

08.12.2022. - 12:08

Sastanak sa ambasadorom Sjedinjenih Američkih Država

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ambasadora Sjedinjenih Američkih Država Kristofera Hila, sa kojim je razgovarao o bilateralnim odnosima, evrointegracijama Srbije, bezbednosnoj situaciji na Kosovu i Metohiji i dijalogu Beograda i Prištine.

Predsednik Vučić naglasio je važnost daljeg jačanja političke i ekonomske saradnje Srbije i SAD, te su dvojica sagovornika razgovarali o mogućim zajedničkim projektima.
 
Govoreći o evrointegracijama, obavestio je ambasadora Hila o rezultatima Samita Evropske unije i  Zapadnog Balkana, održanog pre dva dana u Tirani, kao i o reformama na kojima Srbija naporno radi, prvenstveno zbog boljeg života i budućnosti svojih građana.
 
Ambasador Hil je ponovio punu podršku SAD evrointegracijama i reformskim procesima u Srbiji.
 
Ovom prilikom se razgovaralo i o dijalogu Beograda i Prištine. Ambasador Hil ponovio je da je za SAD dijalog okvir za rešavanje otvorenih pitanja.
 
Predsednik Vučić je istakao da je Srbija posvećena političkom dijalogu i pronalaženju kompromisnog rešenja za održiv, bezbedan i prosperitetan suživot Srba i Albanaca, dodavši da je za našu zemlju očuvanje mira i stabilnosti jedan od ključnih prioriteta.
 
 
VIDEO MATERIJAL MOŽETE PREUZETI SA FTP SERVERA MINISTARSTVA ODBRANE.
 
Beograd,
08. decembar 2022. godine
 

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).