Састанак са амбасадором Сједињених Америчких Држава

Саопштења

08.12.2022. - 12:08

Састанак са амбасадором Сједињених Америчких Држава

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас амбасадора Сједињених Америчких Држава Кристофера Хила, са којим је разговарао о билатералним односима, евроинтеграцијама Србије, безбедносној ситуацији на Косову и Метохији и дијалогу Београда и Приштине.

Председник Вучић нагласио је важност даљег јачања политичке и економске сарадње Србије и САД, те су двојица саговорника разговарали о могућим заједничким пројектима.
 
Говорећи о евроинтеграцијама, обавестио је амбасадора Хила о резултатима Самита Европске уније и  Западног Балкана, одржаног пре два дана у Тирани, као и о реформама на којима Србија напорно ради, првенствено због бољег живота и будућности својих грађана.
 
Амбасадор Хил је поновио пуну подршку САД евроинтеграцијама и реформским процесима у Србији.
 
Овом приликом се разговарало и о дијалогу Београда и Приштине. Амбасадор Хил поновио је да је за САД дијалог оквир за решавање отворених питања.
 
Председник Вучић је истакао да је Србија посвећена политичком дијалогу и проналажењу компромисног решења за одржив, безбедан и просперитетан суживот Срба и Албанаца, додавши да је за нашу земљу очување мира и стабилности један од кључних приоритета.
 
 
ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ.
 
Београд,
08. децембар 2022. године
 

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).