Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa Dejvidom Vujićem, poslednjim iz grupe Amerikanaca srpskog porekla, koji su radili na svemirskom programu Apolo

Saopštenja

23.07.2019. - 14:18

Sastanak sa Dejvidom Vujićem

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa Dejvidom Vujićem, poslednjim iz grupe Amerikanaca srpskog porekla, koji su radili na svemirskom programu Apolo šezdesetih i sedamdesetih godina prošlog veka, i rekao da smo u Srbiji ponosni na njih i njihov doprinos tom velikom dostignuću za čovečanstvo.

Predsednik Vučić je zahvalio Vujiću što, iako Amerikanac po rođenju, nije zaboravio svoje korene i što na najbolji način predstavlja srpski narod u Americi. On je rekao da su ljudi kao Dejvid Vujić mnogo učinili i čine za približavanje Srbije i Amerike.
 
Gospodin Vujić je ispričao da je njegova porodica uvek s ponosom čuvala srpski jezik, veru i običaje i trudila se da okupi srpsku zajednicu u njihovom gradu i šire. On je sa predsednikom Vučićem podelio uspomene i anegdote iz rada na svemirskom programu Apolo i detalje iz misije na Mesec.
 
Predsednik Vučić je rekao da je impresivno iz prve ruke slušati takva svedočanstva i zahvalio Ambasadi SAD i ambasadoru Kajlu Skotu što su, u okviru obeležavanja 50. godišnjice sletanja na Mesec, podsetili na zasluge „srpske Apolo sedmorke“.
 
On je podsetio na svoj raniji susret sa Dejvidom Vujićem pre dve godine u Vašingtonu i savete gospodina Vujića da se Srbija posveti digitalizaciji i modernim tehnologijama, što je sada jedan od glavnih pravaca u radu naše Vlade.
 
 
VIDEO MATERIJAL MOŽETE PREUZETI SA FTP SERVERA MINISTARSTVA ODBRANE.
 
Beograd, 23. jul 2019. godine
Podeli

Pitajte predsednika

Ime i prezime je obavezno polje.
Telefon je obavezno polje.
Тema je obavezno polje.
Еlektronska pošta je neispravna.
Poruka je obavezno polje.