23.07.2019. - 14:18

Састанак са Дејвидом Вујићем

Председник Републике Србије Александар Вучић разговарао је данас са Дејвидом Вујићем, последњим из групе Американаца српског порекла, који су радили на свемирском програму Аполо шездесетих и седамдесетих година прошлог века, и рекао да смо у Србији поносни на њих и њихов допринос том великом достигнућу за човечанство.

Председник Вучић је захвалио Вујићу што, иако Американац по рођењу, није заборавио своје корене и што на најбољи начин представља српски народ у Америци. Он је рекао да су људи као Дејвид Вујић много учинили и чине за приближавање Србије и Америке.

Господин Вујић је испричао да је његова породица увек с поносом чувала српски језик, веру и обичаје и трудила се да окупи српску заједницу у њиховом граду и шире. Он је са председником Вучићем поделио успомене и анегдоте из рада на свемирском програму Аполо и детаље из мисије на Месец.

Председник Вучић је рекао да је импресивно из прве руке слушати таква сведочанства и захвалио Амбасади САД и амбасадору Кајлу Скоту што су, у оквиру обележавања 50. годишњице слетања на Месец, подсетили на заслуге „српске Аполо седморке“.

Он је подсетио на свој ранији сусрет са Дејвидом Вујићем пре две године у Вашингтону и савете господина Вујића да се Србија посвети дигитализацији и модерним технологијама, што је сада један од главних праваца у раду наше Владе.

ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ.

Београд, 23. јул 2019. године
Подели

Име и презиме је обавезно поље.
Телефон је обавезно поље.
Тема је обавезно поље.
Електронска пошта је неисправна.
Порука је обавезно поље.