Sastanak sa delegacijom kompanije "Shandong Hi-Speed Group" i ambasadorkom NR Kine

01.06.2021. - 14:29

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa delegacijom kompanije Shandong Hi-Speed Group na čelu sa izvršnim direktorom Meng Janom i sa ambasadorkom Narodne Republike Kine, Čen Bo, sa kojima je razgovarao o tekućim projektima, kao i o potencijalima i planovima za buduću saradnju.

Predsednik Vučić je zahvalio predstavnicima kompanije na izuzetnoj dosadašnjoj saradnji i naglasio da je razvoj infrastrukture u Srbiji jedan od prioriteta čija realizacija umnogome doprinosi opštem rastu privrede i prilivu investicija u zemlju.

U tom kontekstu, sagovornici su posebnu pažnju posvetili projektu izgradnje brze saobraćajnice Valjevo-Lajkovac, kao jednog od najbitnijih segmenata na Koridoru 11. Izvršni direktor kompanije Shandong Hi-Speed Group, Meng Jan, obećao je da će radovi na ovoj deonici biti završeni do kraja novembra 2022. godine, što je više od godinu ranije od predviđenog roka.

Kompanija Shandong Hi-Speed Group je izrazila interesovanje i za projekat izgradnje auto-puta Beograd (Borča)-Zrenjanin i Zrenjanin-Novi Sad u dužini od 110 kilometara, kao i za projekte izgradnje obilaznica oko Gornjeg Milanovca, Požege i Užice, o čemu će se voditi posebni razgovori.

Ocenivši saradnju sa kineskom kompanijom kao izuzetnu, predsednik je posebno zahvalio ambasadorki Čen Bo na ogromnom zalaganju u produbljivanju i jačanju saradnje između Srbije i Narodne Republike Kine, kao i na spremnosti da uvek uloži dodatne napore kako bi najveći i najzahtevniji infrastrukturni projekti u Srbiji dobili najkvalitetniju realizaciju od strane vrhunskih kineskih stručnjaka i izvođača.

VIDEO MATERIJAL MOŽETE PREUZETI SA FTP SERVERA MINISTARSTVA ODBRANE.

Beograd,
01. jun 2021. godine

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).