Састанак са делегацијом компаније "Shandong Hi-Speed Group" и амбасадорком НР Кине

01.06.2021. - 14:29

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се данас са делегацијом компаније Shandong Hi-Speed Group на челу са извршним директором Менг Јаном и са амбасадорком Народне Републике Кине, Чен Бо, са којима је разговарао о текућим пројектима, као и о потенцијалима и плановима за будућу сарадњу.

Председник Вучић је захвалио представницима компаније на изузетној досадашњој сарадњи и нагласио да је развој инфраструктуре у Србији један од приоритета чија реализација умногоме доприноси општем расту привреде и приливу инвестиција у земљу.

У том контексту, саговорници су посебну пажњу посветили пројекту изградње брзе саобраћајнице Ваљево-Лајковац, као једног од најбитнијих сегмената на Коридору 11. Извршни директор компаније Shandong Hi-Speed Group, Менг Јан, обећао је да ће радови на овој деоници бити завршени до краја новембра 2022. године, што је више од годину раније од предвиђеног рока.

Компанија Shandong Hi-Speed Group је изразила интересовање и за пројекат изградње ауто-пута Београд (Борча)-Зрењанин и Зрењанин-Нови Сад у дужини од 110 километара, као и за пројекте изградње обилазница око Горњег Милановца, Пожеге и Ужице, о чему ће се водити посебни разговори.

Оценивши сарадњу са кинеском компанијом као изузетну, председник је посебно захвалио амбасадорки Чен Бо на огромном залагању у продубљивању и јачању сарадње између Србије и Народне Републике Кине, као и на спремности да увек уложи додатне напоре како би највећи и најзахтевнији инфраструктурни пројекти у Србији добили најквалитетнију реализацију од стране врхунских кинеских стручњака и извођача.

ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ.

Београд,
01. јун 2021. године