vatikan_velika.jpg

Saopštenja

30.06.2018. - 13:01

Sastanak sa državnim sekretarom Svete Stolice

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa državnim sekretarom Svete Stolice, kardinalom Pjetrom Parolinom, koji mu je preneo pozdrave Pape Franciska i njegovu poruku da mu je Srbija bliska.

Predsednik Vučić je zamolio kardinala Parolina da Papi, uz pozdrave, prenese zahvalnost na značaju koji Sveta Stolica pridaje teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije. Predsednik Vučić je izrazio zadovoljstvo zbog dobrih i stabilnih odnosa Srbije i Svete Stolice, kao i opredeljenje za nastavak njihovog razvoja, uz međusobno istinsko poštovanje i poverenje. 
 
Kardinal Parolin je izrazio nadu da će kroz dijalog Beograda i Prištine doći do stvarnog kompromisnog rešenja za Kosovo i Metohiju, uz očuvanje mira i stabilnosti. Predsednik Vučić je rekao da Srbija upravo zbog mira i stabilnosti teži postizanju kompromisa, ali uz zaštitu državnih i nacionalnih interesa.                            
 
Državni sekretar Parolin je predsedniku Vučiću izrazio zahvalnost na svim aktivnostima koje državni organi i institucije preduzimaju sa ciljem da pomognu život i rad katoličke zajednice u Srbiji. 
 
VIDEO MATERIJAL MOŽETE PREUZETI SA FTP SERVERA MINISTARSTVA ODBRANE. 
Beograd, 30. jun 2018. godine

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).