vatikan_velika.jpg

Саопштења

30.06.2018. - 13:01

Састанак са државним секретаром Свете Столице

Председник Републике Србије Александар Вучић разговарао је данас са државним секретаром Свете Столице, кардиналом Пјетром Паролином, који му је пренео поздраве Папе Франциска и његову поруку да му је Србија блиска.

Председник Вучић је замолио кардинала Паролина да Папи, уз поздраве, пренесе захвалност на значају који Света Столица придаје територијалном интегритету и суверенитету Србије. Председник Вучић је изразио задовољство због добрих и стабилних односа Србије и Свете Столице, као и опредељење за наставак њиховог развоја, уз међусобно истинско поштовање и поверење. 
 
Кардинал Паролин је изразио наду да ће кроз дијалог Београда и Приштине доћи до стварног компромисног решења за Косово и Метохију, уз очување мира и стабилности. Председник Вучић је рекао да Србија управо због мира и стабилности тежи постизању компромиса, али уз заштиту државних и националних интереса.                            
 
Државни секретар Паролин је председнику Вучићу изразио захвалност на свим активностима које државни органи и институције предузимају са циљем да помогну живот и рад католичке заједнице у Србији. 
 
ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ. 
Београд, 30. јун 2018. године

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).