Sastanak sa specijalnim izaslanikom predsednika Vlade i državnom ministarkom u Ministarstvu spoljnih poslova Republike Indije

Saopštenja

11.10.2021. - 18:27

Sastanak sa državnom ministarkom za spoljne poslove Republike Indije

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa državnom ministarkom za spoljne poslove Republike Indije Minakši Leki, kojoj je izrazio posebnu zahvalnost na učešću na skupu koji je posvećen 60. godišnjici Pokreta nesvrstanih zemalja, ne samo zbog činjenice da je Indija jedan od osnivača Pokreta, već i zbog toga što odnose dveju zemalja karakteriše međusobno uvažavanje i visok stepen podrške u najvažnijim oblastima. 

Predsednik Vučić je ponovio zahvalnost zbog principijelnog stava Indije o nepriznavanju jednostrano proglašene nezavisnosti tzv. Kosova i podrške Srbiji u međunarodnim organizacijama. Predsednik je posebno naglasio da Srbija nastavlja da se zalaže za produbljivanje odnosa i intenziviranje političkog dijaloga sa prijateljskom Indijom.
 
Sagovornici su razgovarali o razvoju saradnje u oblastima od obostranog interesa, sa posebnim akcentom na unapređenje ekonomskih veza kroz povećanje trgovinske razmene i prilive novih investicija.
 
Predsednik Vučić je zamolio državnu ministarku Leki da prenese  srdačne pozdrave premijeru Modiju, izrazivši nadu da će u najskorije vreme doći do posete na najvišem nivou.
 
Predsednik Vučić i državna ministarka Leki su, između ostalog, razgovarali o budućnosti Pokreta nesvrstanih zemalja i njegovoj ulozi u današnjem svetskom poretku.
 
 
 
VIDEO MATERIJAL MOŽETE PREUZETI SA FTP SERVERA MINISTARSTVA ODBRANE.
 
Beograd,
11. oktobar 2021. godine

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).