Састанак са специјалним изаслаником председника Владе и државном министарком у Министарству спољних послова Републике Индије

11.10.2021. - 18:27

Састанак са државном министарком за спољне послове Републике Индије

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се данас са државном министарком за спољне послове Републике Индије Минакши Леки, којој је изразио посебну захвалност на учешћу на скупу који је посвећен 60. годишњици Покрета несврстаних земаља, не само због чињенице да је Индија један од оснивача Покрета, већ и због тога што односе двеју земаља карактерише међусобно уважавање и висок степен подршке у најважнијим областима.

Председник Вучић је поновио захвалност због принципијелног става Индије о непризнавању једнострано проглашене независности тзв. Косова и подршке Србији у међународним организацијама. Председник је посебно нагласио да Србија наставља да се залаже за продубљивање односа и интензивирање политичког дијалога са пријатељском Индијом.

Саговорници су разговарали о развоју сарадње у областима од обостраног интереса, са посебним акцентом на унапређење економских веза кроз повећање трговинске размене и приливе нових инвестиција.

Председник Вучић је замолио државну министарку Леки да пренесе  срдачне поздраве премијеру Модију, изразивши наду да ће у најскорије време доћи до посете на највишем нивоу.

Председник Вучић и државна министарка Леки су, између осталог, разговарали о будућности Покрета несврстаних земаља и његовој улози у данашњем светском поретку.

ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ.

Београд,
11. октобар 2021. године