Sastanak sa  generalnim direktorom ruske državne korporacije "Rosatom"

Saopštenja

19.11.2021. - 11:43

Sastanak sa  generalnim direktorom ruske državne korporacije "Rosatom"

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa generalnim direktorom ruske državne korporacije Rosatom Aleksejem Lihačovom.

Dvojica sagovornika razgovarali su o realizaciji Sporazuma između Vlade Republike Srbije i Vlade Ruske Federacije o saradnji na izgradnji Centra za visoke tehnologije i inovacije na teritoriji Republike Srbije za medicinski, naučni, poljoprivredni, industrijski i društveni razvoj.
 
Tokom susreta, predsednik Vučić je naglasio značaj izgradnje ovog istraživačkog centra u cilju podizanja kapaciteta Republike Srbije prvenstveno u oblasti medicine, medicinske dijagnostike i zdravstvene zaštite stanovništva. „Centar će biti namenjen razvoju novih metoda za pomoć u terapijama u onkologiji, pulmologiji, kardiologiji, hematologiji, neurologiji, endokrinologiji i drugim oblastima medicine“, istakao je predsednik Vučić.
 
Implementacija ovog projekta biće sprovedena nakon potpisivanja dva ugovora tokom boravka predsednika Vučića u Ruskoj Federaciji sledeće nedelje.
 
VIDEO MATERIJAL MOŽETE PREUZETI SA FTP SERVERA MINISTARSTVA ODBRANE.
 
Beograd,
19. novembar 2021.

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).