Састанак са  генералним директором руске државне корпорације "Росатом"

Саопштења

19.11.2021. - 11:43

Састанак са  генералним директором руске државне корпорације "Росатом"

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се данас са генералним директором руске државне корпорације Росатом Алексејем Лихачoвом.

Двојица саговорника разговарали су о реализацији Споразума између Владе Републике Србије и Владе Руске Федерације о сарадњи на изградњи Центра за високе технологије и иновације на територији Републике Србије за медицински, научни, пољопривредни, индустријски и друштвени развој.
 
Током сусрета, председник Вучић је нагласио значај изградње овог истраживачког центра у циљу подизања капацитета Републике Србије првенствено у области медицине, медицинске дијагностике и здравствене заштите становништва. „Центар ће бити намењен развоју нових метода за помоћ у терапијама у онкологији, пулмологији, кардиологији, хематологији, неурологији, ендокринологији и другим областима медицине“, истакао је председник Вучић.
 
Имплементација овог пројекта биће спроведена након потписивања два уговора током боравка председника Вучића у Руској Федерацији следеће недеље.
 
ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА MИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ.
 
Београд,
19. новембар 2021.

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).